Bullride

Haha min skola är verkligen speciell ibland, eller det kanske är människorna som går där som är speciella? Idag släpade de nämligen in en bullride-maskin till ljushallen för att hålla en stor tävling om vem av treorna som får springa ut först på studenten. När såna här event slår till förstår man hur många elever som verkligen går på skolan. Hela ljushallen var smockfull, nere vid själva händelsen som i trapporna och balkongen. Har ingen aning om vilken klass som vann, det gick inte att höra riktigt men kul var det. Jag och Alexandra passade även på att prova själva när hälften av människorna hade gått, och det var så värt det! Trots lite fysiska skador. Simträningen nu på kvällen gjorde det inte så mycket bättre heller. Nu kan jag knappt gå. Men fan va kul det var, och det finns på dokumenterat... på foto och film!

 

Jag och Alex tar tjuren vid hornen!

På eftermiddagen var det vernissage på Dieselverkstaden och det kom faktiskt rätt mycket folk för att kolla. Tack till er alla som var där! Är extra stolt över Kim som fick pris för sitt arbete, grattis igen! Ni som inte var där, se till att pallra er dit för att ta en titt. Imorgon är det mösspåtagning - det innebär foto, aula och sedan party!

oOo Amanda oOo

Omstart

Nu har jag bestämt mig.
Efter mitt tandläkarbesök i morse kände jag mig nästan skyldig till att förbättra mina nuvarande vanor. Inte för att jag har dåliga tänder, för så är inte fallet. Min tandläkare sa att hon ville ha fler patienter som mig, så då måste jag ju leva upp till mitt rykte! Härmed åker läsk och godis ur mitt liv och in kommer något som ersättare... vad vet jag inte än. Ska också hålla mitt träningsschema mer ordentligt. Detta ska jag skriva upp nu i ett dokument och klistra upp på anslagstavlan så att jag ALDRIG missar det. Haha önska mig lycka till!

Imorgon har vi vernissage på dieselverkstaden i Sickla, där vi har ställt ut våra projektarbeten. Kom kom kom och kolla in mina och resten av min klass grejor!

oOo Amanda oOo

It ain't broke so don't fix it

Yellow, yellow, I got yellow pants! Har köpt nya byxor i en finfin färg!
Jag tog tillfället i akt och fotade dem och såhär ser de ut:



   

oOo Amanda oOo


Och vinnaren är... 3:3

Söndag:

Till skillnad från lördagen så var denna dag lite mer planerad. Det blev mycket övningskörning hit och dit, från söder till väster, ut och in från stan, till badet för att jobba. Det gick bra, barnen var väldigt stökiga i och för sig men då får man ta i med hårdhandskarna en stund så blir det bra. Gud vad det där inte lät som något jag skulle göra, men det lät bra! De tog rygg- och crawlmärket som innebär att de ska simma ca 50 m ryggsim/100 m crawl, benspark med och utan platta och start och vändning. Eftersom nästa söndag är sista gången så blir det utdelning av märkena då och lite annat mys. "Illa" nog var jag tvungen att gå lite tidigare för att hinna se Mr. Basist- Albin och resten av Monoskons spela i finalen av Rockkarusellen. Det blev en grym show som vanligt, och man kan bara inte stå still. De var klart bäst! I väntan på röstresultatet frossade jag och Klara i ett rör Pringles för att dämpa nerverna. När det avslöjas att Monoskons har vunnit finns det bara glädje i lokalen och det bjöds på ytterligare några låtar från vinnarna! Woho! I maj blir det buss upp till Uppsala för riksfinal och jag får följa med. Tack så mycket för en trevlig kväll!

   
 
   

oOo Amanda oOo


Och vinnaren är... 2:3

Lördag:

Det enda som var planerat idag var att jag skulle övningsköra, men det sköts fram till söndagen då jag bestämde mig för att träffade Kim och Albin i stan istället. Men det blev inget shoppande utan vi drog till en park på röda linjen och gungade, precis som när man var barn... Vilka tider! Efter en hopptävling blev resultatet att jag kom sist och Albin vann med Kim tätt bakom... eller det kanske var tvärtom. "Men ja ä' inte bitter!" Sedan testade vi bebisgungorna men där fick man ändå inse att man hade vuxit lite de senaste åren, men bilderna blev i världsklass som ni kan se här nedan! Den stora gungan var mer i våran storlek då alla vi tre fick plats på samma gång. Också bilder i världsklass men dem har Kim på sin kamera. Eftermiddagen rundades av med att vi mötte upp Charles och Markus på Slussens torg för att ta en promenad till Kungsan för ett glasstopp. Här trodde jag att dagens äventyr var slut och jag skulle hem och äta mat och ha en kväll framför TV:n, men icke, inte idag. Idag är nämligen ingen vanlig dag. Klockan halv åtta ringer Alexandra och frågar om jag vill gå på Bounce då hon har hittat två biljetter till showen. Hur mycket tur får man ha Alex!!!??? Jag kastade i mig maten och drog in mot stan så fort jag kunde, men det förgäves. Jag hann inte i tid och fick trösta mig själv med att ta en MUSE-affisch på vägen tillbaka. Men jag hade kanske lite tur också då folk var inne i stan just denna kväll. Fick order att möta Albin i Medis, där vi stötte ihop med två "drägg" och blev hembjudna på alkohol, cigg och tabletter. Ena snubben ville tydligen även ha sex den kvällen, men efter vårt tack men nej tack så fick han leta vidare. Kort därefter träffade vi Kim och Alice i Slussen ett tag efter. Detta måste ha varit någon sorts mötesdag för mitt i allt träffar vi Charles igen som vi redan varit med tidigare på dagen, så vi hamna på McDonald's ett tag innan det var dags att åka hem igen för gott.


  

    

oOo Amanda oOo


Och vinnaren är... 1:3

Oj vilken helg jag har haft! Den var riktig super! Det skulle bli en flera sidors novell om jag skulle skriva den i endast ett inlägg så jag delar upp och kortar ner det en aning. Jag kan börja med att fredagen var en skitdag, rent ut sagt. Den borde inte få räknas in i den så kallade "superhelgen". Jag satt i skolan hela dagen helt i onödan, för att vänta på en lärare som inte kom upp till lektionssalen som hon lovat. Men hon tyckte däremot inte att det var något fel. Behöver jag nämna att jag blev irriterad? Kvällen avslutades med att jag såg thrillern "Disturbia". Tänk, där fick jag sitta alldeles ensam, gråtandes av rädsla och det fanns ingen som kunde trösta mig! ... nej, riktigt så farligt var det inte, men den var ruskigt spännande.

Missa inte uppföljarna som kommer inom kort!

oOo Amanda oOo

Fredagsmorgon

Vårsolen är tillbaka och jag har redan hunnit ta en härlig promenad ute i friska luften! Så blir det när man lämnar brorsan i skolan. Nu har jag därimot nån timme att ta död på innan jag själv ska till min egen skola för att arbeta på övertid. Den tiden kommer jag spendera genom att sjunga You me at six-låtar tills jag ska möta Kim i slussen. Hoppas att värmen hinner stiga något under dagen så man kan sitta ute utan att behöva förfrysa totalt.

oOo Amanda oOo

Never say never

Imorse fick jag ett sms där det stod att "idag ska jag tänka att det ska bli en bra dag". Såg genast ner på detta och tänkte hur i all världen ska denna dag kunna bli bra, jag har ju muntlig redovisning! Men allt eftersom dagen gick så verkade dessa visdomsord långsamt bli verklighet. Det började med att jag kom i tid till första lektionen, som inte lär ha hänt på de senaste månaderna. Väl där lyckades jag och Andreas nästan bli klara med vår film, bara några småfix kvar så det känns bra då den ska vara klar om någon vecka. Filmen kommer jag nog publicera här inom en snar framtid om mina medarbetare tillåter så att säga. Först efter redovisningen gick det inte att förneka det längre, det var en bra dag och den var inte slut än! Jag kände att jag lyckades med en redovisning för en gångs skull utan att ha världens ångest efteråt. En sten lossade från mitt hjärta! Detta "firades" med ett litet forum-besök med tjejerna och när det blev dags för slush-time fick jag bästa sittplatsen man kan hitta; barnsoffan! Myys!








Kvällen avslutades hos Mimmi med film och snacks, också myys! Vi såg "Bröllopsduellen" och den var faktiskt rätt bra. Så om jag får sammanfatta dagen kort så säger jag såhär: Det blev en bra dag idag.

PS. Upptäckte att jag är så uppmärksam att jag inte märkt att mamma tagit min parfym i smyg, och hunnit använda mer än halva flaskan innan jag ens lagt märke till det. Jag har koll.

oOo Amanda oOo


Inte OK!

Lalala som man säger, detta är skit! Geografi, religion, svenska x2, foto, projektarbete, bild och rörlig bild är ämnen jag har något att göra någon uppgift i tills nästa vecka och vidare och efter att ha behövt blivit påmind om detta hela dagen så är man inte så munter just nu. Jag VET att jag inte kan sitta här och skriva blogg och jag VET att jag måste göra något, men det GÅR inte!!! Idéerna är slut och engagemanget ligger fortfarande på botten och skvalpar, och det lär inte bli påfyllt. Lite Hoffmaestro kanske hjälper för en liten stund innan man får tillbaka alla hemska tankar igen. Jag vill ha glass eller något annat gott, pasta kanske? Så bra att nada granada finns i mitt enkla hem och kök, vad ska man hitta på då? Förslag?
Ska försöka bli lite gladare så jag slutar här...

oOo Amanda oOo


Tisdag och Onsdag

Det blev inget bloggande för mig igår, men vad ska man göra när man är upptagen.
Tänkte därför bjuda på två ord idag, så håll i hatten!

Tisdagssoppa = een redd soppa kokad på kött eller fläsk, gryn, rotfrukter och grönsaker.
Onsdag = veckans tredje arbetsdag.
(Ja, jag är lika besviken som ni...det finns inget roligare onsdagsord och detta gör att hoppet på en bra dag minskar en smula...)

Nej detta var ju värdelöst! Får hitta på något roligare. Geografin går inte framåt, inte ens med myrsteg så jag vet inte hur detta ska sluta. Nu slutar lektionen så jag måste dra, skriver mer senare!

oOo Amanda oOo


Ordleken fortsätter

Tjoho idag har jag ätit Piggelin! Så bra har man när man är simtränare! Jag är stolt över mina småttingar som har simmat jättebra idag på tävlingen, bara tre stycken men ändå. Fick förövrigt veta att jag inte kan simma sponsorsimmet detta år, då det inträffar på samma dag som min studentskiva! Tragiskt! Jag som ville simma som en galning i 2 timmar i sträck... Tidigare i dag har jag hunnit med och lyssnat på Mona Sahlin och Lars Ohly och hört vad de villa föra fram för åsikter, och Lars har nu blivit om han inte var innan, en riktig Djurgårdsfavorit då han tippade att Djurgårn' skulle vinna med 4-0 mot HV71 ikväll. Haha vi  får se hur rätt han får, det saknas just nu 4 mål... annars har det varit en underbart fin dag i stora delar av Stockholms stad så jag är på toppenhumör! Jag tänkte även idag bjuda på lite allmänbildning, dagens ord:

Måndagsexemplar = dåligt eller felaktigt exemplar av en tillverkad produkt.

Detta har blivit en början på en serie av nya ord... Vad som ska komma skall får ni se imorgon!

oOo Amanda oOo

Monoskons, vänner och sånt

Det var åter igen fredag och tiden i skolan fylldes med lunchätande, partiledarbesök av Göran Hägglund och lite bild-arbete, alltså inte mycket alls. Tur var väl det att man hade något att se fram emot på kvällen, då det var bandtävling på Teater Accent och Monoskons var med. Det bjöds bland annat på en ny låt och en Kooks cover, mycket bra! Efter att allt var packat och klart drog vi hem till Kim för att sedan dra hem till Kim...igen. Jag fick en Alvedon i sugtablettform då jag hade ont i huvudet och tyckte faktiskt den var god! Men det kanske bara är jag som är konstig, tack Kim för den det blev bättre! Film denna gång blev "Naked Lunch" som visade sig vara en mysig film med levande skrivmaskiner i skalbaggskropp och stora insekter i allmänhet. Jag fattade ingenting av den, men jag var inte helt ensam med den åsikten så det kändes ju bra. Lördagen blev en lugn dag som avslutades med den otroligt härliga barnserien "Eva & Adam" med Kim, Albin, Alice, Alexander och Elsa. Sist men inte minst avslutades helgen med den efterlängtade söndagen... med uppslagsboken i handen tänkte jag citera lite onödig men intressant information:

Söndag = Veckans sjunde och sista dag, vilodagen. 
Söndagsbarn = (bildl.) Person som det går väl för i livet.

För det första: Hur kan en "person som det går väl för i livet" ha en bildlig betydelse och hur kan man se den? För det andra tycker jag att de har missbeskrivit ordet söndag; det är inte bara en vilodag, utan en "ångestdag" eller "jag inser nu hur kasst mitt liv är och jag gör inget åt det"-dag. Det skulle beskriva ordet lite mer ingående.

Med detta sagt är jag glad att söndagen är slut och måndagen väntar runt hörnet. För att komma på lite bättre tankar så avslutar jag med bilder på Monoskons. Puss Puss 





oOo Amanda oOo

Video

Efter en föreläsning med Gudrun Schyman, en otroligt lång lunch och en projektredovisning så är jag helt slut. Tror jag somnar vilken sekund som helst. Känns ju bra att man har massa krafter att göra av med när man ska träna senare ikväll... gäsp.

Efter förfrågningar så slänger jag med videon från Carnivales-spelningen i detta inlägg. Enjoy och bidra gärna med en kommentar!



oOo Amanda oOo

Right Back At Ya!

Juste ja, skratta på ni, för min dag blev lika värdelös som jag hade hoppats! När man kom till skolan visade det sig att jag faktiskt inte hade någon religionslektion, så det blev ut i solen istället. Sedan så slapp jag laxen också för att mattanterna har varit så duktiga och lagt ut gårdagens pyttipanna som valmöjlighet. Den enda lektionen vi faktiskt hade var design, men den var inte så givande... som vanligt. Fick i och för sig lite gjort på min och Klaras stolsits så det får man väl vara glad för OCH jag är glad att få meddela att idag var den första dagen jag inte hade jacka på mig utomhus... Stoppa pressarna!

Dagen har gått upp och ner, men just nu sitter jag fastklistrad inne på Facebook och glädjer mig åt Kim som alltid ställer upp för sina vänner. Hon fick ett uppdrag och hon utförde det utmärkt! Det finns en person som borde tacka och bocka för denna fina gest...

oOo Amanda oOo

The Carnivales

Resan mot Medis började vid 7 tiden för att möta Emelie, och kan du tänka dig Albin!? Det var en random man som pratade med mig på tunnelbanan!!! Jag tror jag dör. Det är verkligen gröna linjen i ett nötskal som man inte kan komma ifrån... men tillbaka till storyn; i väntan på Alexandra så letade vi reda på stället som inte var så svårt att hitta och vi möts av ett gäng bandmedlemmar sittandes ute i kylan, kringlindades av filtar. Det blev ett glatt hälsande och sedan in i värmen för våran del tills vi kände att det var mer värt att joina dem där ute igen då poet-tävlingen inne i baren underhöll alla förutom oss. Ta inte illa upp alla poesimänniskor, ni håller tal otroligt mycket bättre än jag och skriver ohyggligt mycket bättre texter än vad jag gör så ni kan känna er stolta! Sedan blev det dags för de efterlängtade (notera hur entusiastisk jag låter) The Carnivales att entra scenen som mellanakt och framföra sin första akustiska spelning någonsin(?), och även fast de tydligen inte hade repat så mycket inför giget så gick det bra. Bilder kommer här som utlovat! Kanske slänger in en video från kvällen i ett senare inlägg.







Sisådär runt 22 drog vi hemåt för att återgå till vardagen och inse att det fortfarande är tisdag och skola imorgon också... första lektion: geografi. Den hade jag tänkt och skippa då min briljanta idé är att slippa min lärares fruktade fråga: "hur mycket har du gjort hittils i arbetet" och mitt blivande svar skulle kort och gott bli "...inget". Kom på nu att jag glömde religionläxan i skolan också så den kommer jag inte ha gjort tills morgondagens lektion som man skulle. Den lektionen är efter geografin så man kanske skulle hoppa över den med så slipper man lax till lunch också! Nej så kul ska vi inte ha. Jag får ta konsekvenserna av mina handlingar (geografin räknas inte in här). Nu ska jag njuta av det som finns kvar av min sovmorgon. Klockan har blivit mycket.

oOo Amanda oOo


Planer

Ikväll står en Carnivales-spelning på schemat, och det är på tiden då det är allt för länge mellan deras live-spelningar nuförtiden. Akustiskt musik blir det denna gång blandat med specialguest och några poeter så vi får se hur kvällen artar sig, eller urartar... 
Är det någon som har vägarna förbi så händer allt på "Bara Vi" i Medborgarplatsen!

Resumé och bilder kommer inom kort!

oOo Amanda oOo

Simskola

Haha, tycka vad man vill om barn men ibland så är de underbara! Min "arbetsdag" blev lite annorlunda idag då jag fick vara med och hjälpa till Katarina med de minsta barnen. Överpedagogik i all ära! Lektionerna gick bra, men att leka med barnen i slutet är helt klart det roligaste. Skönt med folk som inte är rädda för att prata eller klänga på en, vet inte hur många gånger jag fick vara häst... Fick även höra en ny version på den kända bokstavsramsan: ABCDEFG, HIJKLMMF !?

Tydligen är det avslutning snart för barnen, kommer jag att sakna detta då? MEN innan dess ska en tävling hinnas med, som är måndag 19 april. Funderar på att själv ställa upp någon sträcka bara för att. Inte ofta man får tävla i 25 meters grenar! To be continued...

oOo Amanda oOo

Musik Direkt

Sitter här framför dumburkens närmaste vän och fördriver tiden, som vilken söndag som helst. Ska åka och jobba senare men det känns inte så lockande just nu. Kan istället berätta om gårdagen. Lördageftermiddagen spenderades på Dieselverkstaden då musiktävlingen "Musik Direkt" gick av stapeln och såklart finns vi där för att heja på Albin och Monoskons! 12 band spelade och mellanakterna stod Henning för (rolig snubbe som gillar Halo med Beyonce i smyg) och alla var riktigt duktiga. Jag blev imponerad av Jenny Lysander som var lysande! (där fick jag till det) Hon spelade acoustisk gitarr och gick vidare i tävlingen. Sedan blev det resa till slussen där vägarna skilldes åt och fortsatte hemåt. Efter maten drog jag hem till Mimmi som äntligen har kommit hem från praktiken! Det blev en trevlig tv-kväll. Bjuder på lite bilder från dagen också.







oOo Amanda oOo


Kött!

Läser Aftonbladets del Kropp & hälsa och får då se en artikel om allergi: Köttallergi! På ett halvår har tydligen 3 personer fått diagnosen köttallergi på samma sjukhus i stockholm. Detta upprör mig! Räcker det inte med de allergier som finns!? Det dröjer väl inte länge förrän man inte tål sig själv ens… Jag hoppas på att slippa dessa nyfunna problem, för jag skulle aldrig klara av att vara utan kött! Det är nog med det jag har, om jag av någon anledning skulle få detta så är det beviset på att världen inte rättvis. Peppar peppar ta i trä! Atvi... Punkt.

 oOo Amanda oOo


Shoppingdag

Såhär sista dagen på lovet och början på helgen var jag och Alexandra ute på en liten shoppingrunda i Stockholms stad. Det visade sig bli en värd runda. Alex hittade massa fynd, jag hittade tröjan jag letat all over Sverige för att hitta rätt storlek! Sen gick vi till Gallerian och fotades av Loreal's search efter nya modeller i nån tävling, allt för att få varsin goodiebag som innehöll lite smått och gott! Det är konstigt att man kan känna sådan lycka som jag gör nu för några smågrejer, men gratis är gott, som sagt.



oOo Amanda oOo


Väderlek

Efter en besvikelse igår då man vaknar till snöfall så blev man glatt överaskad idag då solen lyste och värmen steg. Jag bestämde mig för att ta tillfället i akt och sitta på balkongen och njuta tills klockan 3 då jag skulle iväg till Farsta centrum. Mina inhandlingar blev dock inte så lyckade då ingen affär har det jag är ute efter...
Just nu siktar jag in mig på ett extra långt träningspass med livräddarna, men skippade springningen pga de oberäkneliga molnen som är påväg in. Hoppas de försvinner igen tills imorgon, för då vill jag ha sol!

oOo Amanda oOo

Aminem in the house!

Kvällen blev en rolig kväll som planerat. Kom hem till en lägenhet full av kända ansikten och Lady Kimkim var först att hälsa mig; Aminem, välkommen! Eftersom de flesta tog sin lilla tid att ta sig till the place to be så startade vi partyt tills vidare. Ingen engagerade sig i att titta på den smått kassa filmen vi hyrde utan roade sig med lime, citroner och annat kul, men vi fick dock inte se några Harry Potter glasögon eller liknande målade på den som somnade först... det var en besvikelse för jag var inte i riskzoonen. Det blev inte så mkt sömn den natten så hela fredagen har jag varit halvt borta. Efter en kopp te var det dags att dra mig hemåt för att packa, sen var det dags för färd igen. Denna gång mot Gävle där påskfirandet ska äga rum med släkten och jag har redan fått en påskpresent! Hoppas på att få leta ägg imorgon...

oOo Amanda oOo


Skärtorsdag = Partytorsdag

Idag blev en härlig dag!
Dagen började med att gå upp tidigt för att ha en foto- och rörlig bild-lektion, fast det blev mest till att göra annat. På rörliga bilden tittade dock jag och Andreas igenom våran film vi spelade in förra veckan och jag måste medge att den är klockren! Första pris i skratt-attack står den för hittills idag. Något annat positivt är att jag blev klar med projektrapporten och har lämnat in den med mina målningar till mina handledare. Lättad? JA! Nu kan man njuta av lovet till fullo och det firas med en helkväll hos Kim med människor från olika håll. Ska bli otroligt kul, har hunnit sova någon timme efter skolan så nu e jag taggad! Måste hitta en outfit och packa lite stuff, then I'm ready to go...

oOo Amanda oOo

Projektarbetet

Känner en lättnad, mina målningar till projektarbetet är klara!!! Nu är det bara rapporten som ska skrivas tills imorgon men jag håller med det som Kim säger; Vi ska klara det!
Sitter för tillfället och lyssnar på Carolas "Främling" i engelsk version - mycket annorlunda...
Har även fastnat för 3 andra låtar som går om och om igen efter varandra; Baby - Justin Bieber, Telephone - Lady Gaga och Sleepless - Eric Saade. Fråga mig inte varför för jag vet inte själv, men glad blir man. Tränat med gummiband har man också hunnit gjort och känner att det gjorde susen för armar och mage, kanske är dags att börja träna upp sig inför Beach 2010??? Fast det får väl bli efter lovet, annars sabbar man väl allt iallafall med tanke på att påsken inträffar i helgen. Blir värt att tänka igenom...
Skärtorsdag sen påsklov!<3

oOo Amanda oOo

RSS 2.0