Studiebidrag

Idag har jag varit på banken. Eftersom jag har sovmorgon på måndagar till klockan 11.45 så passade jag på att åka innan skolan började. Kvart över tio kommer man dit och möts av det mest troliga att möta, kö. På min nummerlapp stod det 162...30 nummer kvar. Det var bara och sätta sig och vänta. En timma senare kom jag därifrån och insåg redan då att jag skulle komma försent till skolan. Men vad gör det, jag har fixat ett nytt kort som skickas på posten imorgon. Tur att man kan ta ut pengar på banken så att man har pengar till studenten på torsdag. Det var dock det sista studiebidraget jag får nånsin så jag får ta vara på pengarna väl. Så nu är jag nöjd och shoppingsugen. Vill någon till stan med mig imorgon?

// Amanda


En dag full med musik


  
  
   
   
    
  
    


En Tripp Uppåt I Landet

Nu är då Riksfinalen i årets Rockkarusellen-tävling avslutat och vinnaren är korad. Av 16 band som var med i finalen så vann Clara Lindsjö från Uppsala i år. Vi säger grattis till henne och tackar för en trevlig lördag i Uppsala. Men hur var det egentligen då? Jo, jag ska berätta lite kort.

Vädret var inte på vår sida denna lördag kan jag säga. Regn mest hela dagen, så det var tur att vi var inomhus för det mesta av dagen. På bussen upp drog festen igång för oss Monoskons-fans och vänner och ölen minskade märkbart, även om det mesta låg så fint och oåtkomligt nere i bagageluckan. Det gick åt senare under kvällen istället... Väl framme i Uppsala fick vi ströva omskring i staden i två timmar innan själva tävlingen började, så det blev en rundvandring för att lära känna stan lite bättre och sedan lunch. Äta bör man annars dör man. Tillbaka på placet to be satte Nassim Al Fakir igång röjet och första bandet intog scenen. Vi fick även höra under kvällens gång om hans lilla Bolibompaincident då han fick improvicera i direktsändning.
Ni kan se resultatet HÄR. Ren underhållning.

Tävlingen fortsatte till klockan var 22 och vinnaren skulle utses. Och vi vet ju nu vem det var. När allt väl var slut var klockan halv tolv och det var en hel timme kvar tills vår buss till Stockholm skulle komma. Men det gjorde inte oss något. Med 50 pers ute i sommarvärmen (eller kylan för den delen) med bandmedlemmar som sprang runt lite här och var så fanns det gott om saker att roa sig åt och med. Lite trumjam med Aron & Co bjöds det också på innan bussen äntligen kom. Tyvärr så var inte denna busschafför lika snäll som han vi hade på ditvägen, så vår så kallade "Partybuss" fick inte leva upp till sitt namn riktigt. Men det blev nice i allafall och jag får tacka alla som som var där!

Checka in jamet i nattens mörker:



Monoskons är även numera känt som Nassims största fanclub...



Don't Stop Me Now


Vadå Fel???

Happ nu har man tydligen varit så klantig och lyckats spärra bankomatkortet för att man har skrivit FEL kod tre gånger. MEN jag skrev RÄTT kod och det verkar inte Nordea förstå. Beviset på det är eran jävla f***ing lapp och ni säger att det är fel. Jag kan skylla min senilitet på att det är alldeles för nära studenten för tillfället, men ni kan inte skylla på nåt annat än skadeglädje! Varför känner jag såå väl igen denna händelse. Kan det bero på att min ex-mobil också gjorde så här mot mig när jag skulle trycka in PIN-koden. För då gick det inte heller. Och sedan tryckte jag in rätt PUK-kod men den sa nej och spärrade mitt telefonkort, TRE GÅNGER. Ett samtal senare till Tele2 fick jag reda på att det inte var mig det var fel på trots allt. Så nu blir det till att gå till banken på måndag för att skaffa ett nytt fint kort. Och då ska jag fan printa in koden i skallen så den aldrig lossnar! Jag ska inte lyckas göra samma tabbe en gång till och speciellt inte som min mamma en gång gjorde. Hon slog också fel kod när hon hämtade ut pengar i bankomaten. Det slutade med att hon aldrig fick tillbaka sitt kort. Det verkar som detta verkar vara en trend som går i släkten? Det är illa, riktigt illa.

//Amanda

Ekmanbuss! Faktiskt!

Biljetten är utskriven, humöret på topp och jag ät taggad till tusen. Imorgon bär det av mot Uppsala! Albin med resten av Monoskons ska tävla i finalen av Rockkarusellen mot 16 andra band från andra delar av Sverige. Vi tar "bandbussen" mitt på dagen och kommer någon gång på natten nästa dag. Det kommer bli 7kt gr8!!! Hela dagen ska vi fylla med skoj och trams med våra käraste och närmaste vänner och blivande vänner, men också lite allvar för vi får inte glömma bort att det är en tävling vi ska på. Jag ska ha kameran i högsta hugg bara så alla är beredda på det, alla ska va med på bild så är det bara! och bilderna kommer komma upp här också. Mohahaha detta ser jag fram emot, och ni med. Albin, Kim och Klara... Vi ska röja!

//Amanda

En Dikt Om Dig



En söt tjej i rosa kläder
Och svarta leggin's i läder
Går omkring i jeansjacka därtill
Och några halsdukar om du så vill

Enligt dig är livet alltid en fest
Det kan ju hända att man blir VIP-gäst
Eller så sätter du dig på tuben mot Vällingby och tillbaka
Kan inte jag få smaka?

Men livet är inte lätt när det är svårt
Du ska inte ta det så hårt
Med några motargument vinner du lätt
På alla möjliga sätt

Följeslagare i överflöd du har
Som djurens konung, som säger...mjau? 
Jag vill vara med dig ett tag
Det är ju din födelsedag!

<3 Grattis Kim 19 år! <3 


HA HA HA


Det är rätt irriterande när det inte går bra att rita, för det gjorde det inte idag på krokin. Till en början iallafall. Inget blev fint av det jag gjorde och ville såå gärna kasta allt på golvet och gå därifrån. Men jag fick fint sitta kvar och sura... tills jag helt plötsligt kom in i ritandet och det blev helt OK kvalitet på mina teckningar tillslut. Då blev jag på lite bättre humör och kunde uppskatta övningen mer. Tjejen som modellade var väldigt tacksam att rita av, hon blev väldigt vackert nedtecknad. Vi fick mellan 3-10 min på oss att teckna av olika poser mannen och kvinnan stod i och vi använde oss av blyerts, kol och rödkrita tror jag det heter. Och jag lyckades faktiskt att hålla mig lugn så jag förlorade inte mitt eget givna vad från gårdagen! YES! Men för att sammanfatta dagen så var den lärorik, även om vissa fick sig en omtumlare och kommer troligtvis få men för livet...

Jag passar på och slänger in en av mina videor på RR helgen. Värt att kolla in (även om ljudet inte är det bästa pga utomhuslokal) Här spelar de låten "All Because of You".



// Amanda

Morgondagsprognos

Imorgon blir det en härlig dag. Foto B- och Börlig Bild-kursen är avslutade och de är de enda lektionerna jag har imorgon = alltså inga lektioner alls! Därimot ska vi göra en liten annorlunda grej. Vår bildlärare har nämligen tryckt in ett pass krokimålning på eftermiddagen, och våra modeller ska vara, ja juste, nakna. En man och en kvinna ska posera så vackert för oss och vi ska måla av i blyerts eller liknande material till något som ska föreställa konst. Vem blir den som skrattar först...? Jag ska göra allt jag kan för att det inte ska bli jag. En annan trevlig sak är att kära Kim fyller år! 19 jordsnurr gammal. Så glöm inte bort fröken födelsedagsbarn imorgon. Jag passar till och med på och säger ett litet grattis nu såhär i förskott när jag ändå har tagit upp ämnet (Grattis Kim). Men bara ett litet, resten sparar jag tills imorn. Nu tror jag att jag ska städa lite i mitt rum så att chansen blir större att det blir klart till nästa vecka. Ta hand om er!

// Amanda

Stativbilder

  
 

 


Såhär ser min klänning ut pretty much. Jag känner mig fortfarande nöjd. Nu blir det till att leta efter lite smycken och annat smått jag kan ha till. Men den stora frågan är: Vad ska man ha för skor? Höga klackar eller balleria? Gamla eller nya? Vet inte om fötterna pallar gå runt i klackar en hel dag i regnväder som det tydligen ska bli på studentdagen. Fast det är fint. Jag får argumentera vidare på egen hand...

// Amanda


Skattjakt

Idag har jag varit på skattjakt, eller kanske mer rätt uttryckt; studentklänningsjakt och såhär utspelade det sig. Mitt mål var att hitta en klänning från Indiska som jag länge gått och suktat efter, men eftersom den så gärna vill spela svårfångad så fick jag bita ihop och hålla tålamodet uppe. Letandet startade vid 2 då vi fick sluta tidigare från geografin efter en fin redovisning av tjejerna Kimsan och Wikki och första stoppet blev Forum. Där fanns den inte i storlek S som jag behövde, så letandet fick fortsätta. Det blev bussen till stan. Kom och tänka på vägen att man kanske skulle stannat i Sickla när man ändå åkte förbi, men jag har ingen aning om de ens finns Indiska där?Det borde göra det men det får jag ta och kolla upp. Men tillbaka till staden.

Jag kollade på Drottninggatan, Hötorget och PK-huset, men ingen S fanns till synes. Så det blev till att testa en M. Det var en dum idé. Vid den här tiden mådde inte Amanda bra, ont i axlarna som jag alltid får av shoppingrundor, hoppet som fallit i bitar och jag ville bara hem. Och stackars Wiktoria som fick gå där och dras med mig när hon var så snäll och följde med. Nej nu fick det vara nog. Jag åker hem tänkte jag, och det gjorde jag också. Jag satte mig på tunnelbanan mot Farsta Strand och stoppade i propparna i öronen med hög, bra musik. Hade funderat en tid innan om man skulle orka åka till Skärholmen och kika där, men det blev inget alternativ. Fick istället en impulstanke när jag var i Gullmarsplan att gå av och gå en promenad till Globen galleria, för där har de ju en Indiska också... det fick bli sista stoppet med det enda lilla hopp man hade kvar.

Regnet föll över mitt huvud och vinden ilade mellan husväggarna medans jag gick på Arenavägen, jag kollade tunnelbanetidtabellen mot Hässelby för att se när tåget gick tillbaka mot Gullmars. 1 minut. Sedan 3 och sen 7 min. Det ska jag ju hinna till, detta går fort. Jag gick in och irrade runt som om jag letade efter ett gruskorn i en sandlåda. Till min stora förvåning hittade jag detta gruskorn, och inte bara ett, hela tre stycken av dem. Nästa check: storleken. Första; medium, nästa; small och även nästa var small! Vad är detta? Här har jag sprungit runt halva Stockholm för att hitta ett litet exemplar och så håller de på TVÅ stycken! Här gällde det att slå till och jag gjorde det stort med att glömma pin-koden till kontokortet mitt i allt lyckorus... inte så intelligent kanske men det gick ju att lösa på annat sätt. En liten kråka på kvittot sen kunde jag gå därifrån med en klänning rikare och ett antal hundra lappar fattigare. Tunnelbanan hade jag ju missat så det blev promenad tillbaka också, men då med ett glatt humör. Tänk att en liten snilleblixt från min sida kan göra så stor nytta. Man ska följa sin magkänsla, som det sägs.


Dansbilder

Nu börjar skolan kännas ganska onödig och överskattad. Vi gör ju ingenting längre. Just nu har jag rörlig bild och det enda jag har att göra är att kolla igenom mina bilder om och om igen... det kan inte bli roligare. De 9 dagar som är kvar känns som en evighet och det känns inte alls bättre med att de ska regna på studentdagen också! Hoppas SMHI har fel även denna gång, det vore rent jäkelskap om det skulle stämma denna enda gång i hela livshistorien. Vi lär väl få veta när den dagen kommer. För att göra detta inlägg lite roligare lägger jag in lite bilder från Ackis också. Åh jag saknar dansen. Vill börja igen NU! Det blir nog fortsättning till hösten för min del och då blir det en Scenkurs så då får ni komma och kolla på mig i december! Jag är taggad!









// Amanda

...men sedan blev det bättre!

Nej nu blev det deppigt här på bloggen. Jag ska inte låta mig tyngas ned av någon idiot mer, jag fick en mysig kväll som kompensation istället. Den spenderades med Sandra, en gammal klasskompis från grundskolan. Vi åt annanas och drack te och sedan var ute i det varma kvällsvädret en sväng. Detta med annanas var underbart gott, det är nästan så att jag köper en sån som lördagsgodis istället för en påse chips...eller? Lite nyttigare är det ju. Jag får tacka alla (förutom en) för en härlig dag tillsammans. Nu ska jag göra svenska-uppgiften trots allt och sen är jag friiiiiii!
Godnatt people!





// Amanda

En skoldag rent åt helvete!...

Japp, alla ni som går på Nacka Gymnasiums samhällslinje med inriktning Bild och Form vet vem samtalsoffret är just nu... Vi fick nämligen reda på lite betyg idag och humöret sjönk därmed till botten pga en liten liten människa med ett STORT STORT humör. Och det humöret låter den nämnda gå ut över oss andra oskyldiga små liv. Vem är denna människa då? Jo en lärare som tycker om att trycka ned och sätta dit små elever som bara försöker ta sig igenom skolgången utan att jobba ihjäl sig eller bli onödigt deprimerad på vägen. NEJ ett VG kan man inte få och absolut inte ett MVG! Nej kommer inte på fråga. Med ingen hänsyn till material eller situation fick de flesta nöja sig med ett godkänt. Ni som tänkte bli lärare en vacker dag kan ju ta sig tid att kolla in Kims blogginlägg "ett par tips" (klicka HÄR) där ni hittar viktig info om hur ni ska gå till väga. Jag rekommenderar starkt! Jag måste bara säga att du Kim blev också orättvist bedömd och behandlad, och jag är glad att du ställde henne mot väggen idag! <3


Royal Picture!



Bloggfoto från Royal Republic och jag är med på ett hörn.

// Amanda


Big Bang Festivalen

När det är festivaltider kan det inte vara annat än bra väder!

Det fick vi gott om också, och eftersom det är bara början på sommaren än så länge så har man ju inte vant sig vid att solens strålar är starka,och om man då sitter i solen hela dagen utan solskyddsfaktor så sätter det sina spår. Jag har bara mig själv att skylla. Det var totalt värt att vara där i allafall. Jag satt med Emelie och Sandra på en filt en bit ifrån scenen och njöt av härlig musik, solsken och flera burkar läsk. "Man måste ju dricka nånting..."

Några artister som spelade var The Carnivales, Isac Strand (skönt reggae-gung), Her Bright Skies och till sist Royal Republic. Det var väl mest för det sistnämnda som jag var där, grymt band som vet hur man tar hand om sina fans! Vi stannade kvar backstage efter spelningen och snackade lite, tog bilder och fick autografer på våra ben. Sandra hade turen att få tag på en trumpinne till och med. Är det meningen att man ska bli lite avundsjuk nu? Jag ska avsluta med att tacka för det fina vädret och alla nyfunna band som kan vara värt att börja lyssna på hädan efter. Det blir fler och fler konkurrenter! Nu ska ja sluta snacka och låta mina bilder prata för sig själva. See U Soon!

                             
     
  

Her Bright Eyes:

   
     

Royal Republic (RR): 

      
   
    



   

 


I väntans tider...

Jag håller för tillfället på och fixar in lite bilder från gårdagen så ni kan se hur trevligt jag hade det i solen. Men ni får tyvärr vänta en liten stund till. Men den som väntar på något gott...

Amanda


Svårt att välja

Idag är det fredag och jag har haft en ledig dag. Min förkylning håller på att gå ner en aning så det känns bra, då kanske man slipper ligga hemma hela helgen. Funderar på om jag ska åka in till Kungsan ikväll på Rix FM Festivalen, men eftersom pappa inte är klar med golfrundan och kommit och hämtat mig än så börjar det bli lite bråttom. Det skulle ändå vara skönt med lite fredagsmys hemma i Tv-soffan och bara chilla. Nu blev detta svårt... Imorgon ska jag därimot inte sitta inne, då ska jag på en annan festival; Big Bang Festivalen. Där spelar bl a The Carnivales och nyfunna Royal Republic och med detta väder som vi har idag så kommer det bli kanon!
Nu känner jag hur hungern börjar sätta in... kan inte pappa komma hit snart!?



Amanda

Lyrics

How Far We’ve Come (i ny tappning)

Songwriters: Cook, Kyle; Doucette, Paul; Thomas, Rob; Yale, Brian… och nu Amanda, B också.

Waking up at the start of the end of the world,
But I thought it was just like every other morning before,
Now I wonder what flaket is going to mean if it's gone,
The cars are moving like a half a mile an hour
And I started thinking ‘bout the passengers who will wave goodbye
Can you tell me what was ever really great about them all this time?

I believe the studentdrömmar is burning to the ground
Oh well I hope we're gonna save them
Let's see how far we've come
Let's see how far we've come
Well I believe it all is coming to an end
Oh well, I guess, we're gonna pretend,
Let's see how far we've come
Let's see how far we've come

Started crying and I couldn't stop myself
Flaket could be gone, gone, klassen, it's all gone
Now it's over for me and it's over for you

Hello
Hello
Hello

Jag dedikerar denna version till min kära klass i hopp om stöd. <3

Amanda


What The F...!

NU LACKAR JAG!!!

När allt verkar gå så bra krashar allt igen. Jag trodde att vi i SBMLT hade haft nog med problem! Nu fick jag höra att vi kanske inte får hyra vårat flak som vi har betalat för, och vad fan hade de tänkt att vi skulle göra då? Det är inte det lättaste att hitta ett ledigt flak nu så här nära studenten. Ojojoj vilken tur att jag inte var i skolan idag, jag skulle få ett utbrott som inte duga. Jag ska prata med Malin imorgon och om det inte går att göra något åt detta så ska de få med mig att göra! Och en sak ska jag säga, man vill inte bråka med familjen B! Stämning och rättsal väntar om de inte fixar detta åt oss till studenten... Bara en varning.... 

Amanda & Co


Na na na!

Jag rekommenderar denna låt som jag av misstag hittade på Spotify. Lyssna på den nu med det samma!

Matchbox Twenty - How Far We've Come

En Usch-dag

Nej, Simon finns inte på riktigt. Det var ju bara lilla jag! Efter detta väntar jag på en favorit i repris. För övrigt så sög denna dag, jag sitter insjunken i förkylning och tråkar järnet! Med bara 2 veckor kvar till studenten så känns det ganska surt. Bara jag blir frisk till nästa vecka så är det OK. Kände i morse klockan 7 när jag åt frukost att jag inte skulle palla med dagen, så jag kröp ned i sängen igen och sov gott till klockan 12 då det var dags att sjukanmäla sig. Underhållningen idag har varit att titta på TV, sitta på balkongen och sedan sorterat mer och åter mer bilder.  Nu äter jag glass och skriver detta inlägg.

Nu när låten Sleepless kom upp i högtalarna kom jag på att det är Rix Fm Festival i Kungsan nu på fredag, Ska vi dra dit?

Amanda

Film

Simon är uteliggare och försöker överleva på Stockholms gator. Kolla in filmen för att få en mer ingående bild om vem han är


Är man stor så måste man vara snäll

Även idag har det varit fint väder och det har firats med glass i stora lass och lektion utomhus! Yeay det är tur att man har så snälla lärare ibland. Och ännu bättre blir det för imorgon ska vi sitta ute och måla av varandra på bildlektionen, så det lär bli lärorikt och kommer väl till pass. För vi vet ju vad som händer nästa vecka...
Eftermiddagen har jag varit med bror min, vi har sorterat kulor i tusen. Det blev tre påsar; en med bara fina, en med vanliga och en med "knockade" (glöm inte att uttala k:et där) kulor, de som man spelar med så att säga. Vi blev nöjda med resultatet tillslut. Nästa stopp: bygga korthus! Trots all qualitytime jag lyckats spendera med Charlie har jag hunnit med och städat mitt rum och satt upp två affischer på min dörr. Fint blev det och finare kommer det att bli. Jag känner mig rätt nöjd och glad även om man är förkyld, fast det där tar jag tillbaka. Vi låtsas som om jag inte är sjuk så blir känns det inte lika jobbigt. Jag avslutar stort med följande... 








Amanda


Teacher

Spana in min svenska/religion-lärare Stefan som röjer på scenen!
Mother James spelade på Lilla Hotellbaren i Medis i torsdags, och detta var första gången jag såg honom live. De var grymma och hade ett bra gung i deras musik. MEN det var 20års-gräns så vi fick inte va där så länge innan vakten kom och bråkade lite... men vi hann se hela spelningen iallafall!

Mother James:

  

Amanda

Weekend

Jag brukar säga att söndagar är sega men det blev rätt schysst stämning här i mitt rum på eftermiddagen och kvällen. Jag har suttit och lyssnat på Justin Bieber och lite andra shame-artister, haha, och läggt och lägger fortfarande bilder i rätt ordning. Har nämligen hela Disney's "Den lilla sjöjungfrun" i stillbilder, men de är helt i oordning så jag håller på att fixa det nu. Det är omkring 1900 bilder så det kommer ta ett tag, jag har hittills hunnit med 180 st... Ni som inte vet det innan så är denna film min favvo nr 1 så därför ser jag inte detta som onödigt arbete överhuvudtaget! Förut idag har jag varit med Jihan i Farsta där jag tänkte handla en studentklänning, men så blev inte fallet. Jag skyller det på min vanliga tur när jag ska ha något. Så det blev promenad hem igen ganska snart därefter och lite småprat om allt möjligt. Trevligt! Nu sitter jag här som sagt och slappar och ingen träning blev det heller då jag känner mig lite smått sjuk (som tydligen alla andra gör också) så det blev bara en lugn hemmakväll igen. Jag sa till mig själv att jag inte skulle sitta uppe till kl 2 som igår men det ser ut att bli så iallafall... Saknar er människor och ser fram emot att få träffa er imorgon igen!

Amanda

Releasefesten

Det blev inte riktigt som vi tänkt oss, men det blev bra! Till en början iallafall...
Mycket folk kom för att vara med om den stora händelsen och man kände som sagt igen de flesta. T-shirts såldes, folk minglade järnet och baren var smockad. Alla väntade på samma sak; spelningen. Och den blev lite annorlunda denna gång. Med inlånade musiker som synth, sax och kör så blev det en show vi aldrig sett förr, och visst var det bra. Tyvärr spelades bara tre låtar. Sedan bar det av nedåt till Debasers nedervåning och här stupar det... det är 20 års gräns och jag, Alex & Co går därifrån för att hitta ett annat place... vad jag inte tänkte på var att det skulle kanske gå att fixa in oss genom våra kära kontakter, men icke. Det får jag höra att Emelie och Elin var så smarta att lista ut. Så där stod vi, där inne var dem. Så där gick vårat partyhumör i botten och gick inte att fixa mer än att åka hem tidigt på en fredagkväll. Surt. Men jag är stolt över grabbarna att de lyckats komma såhär långt och väntar på kommande framsteg... Rock on!

Bilder från Releasen:

  
  

Amanda


Utekväll!

Idag händer det som efterlängtat är; Releaseparty!
Håller på och fixar i ordning allt inför kvällen för att sedan möta Alexandra och Emelie i stan innan fem. Hoppas att så mycket folk som möjligt kommer dit och kanske ett och annat ansikte man känner igen dyker upp. Detta kommer blir en toppenkväll!

Amanda

While We're Young

Nu är det bara två dagar kvar till releasefest för The Carnivales!
De har äntligen släppt sin CD och på fredag är det dags att fira detta på inte mindre än Debaser Medis. Jag är taggad och nyfiken på hur det kommer utspela sig, så kan inte låta bli att blogga om det. Det hela börjar klockan 17.00 så se till att komma i tid om man inte vill missa något värt att se. De kommer också bjuda på några låtar från plattan senare på kvällen och ölen är billig. Det kommer bli ännu en röjkväll känner jag på mig... Kom förbi och fira med dem och mig!

oOo Amanda oOo  

Hack i skivan

Dagens irritationsobjekt: SL:s högtalare.
Jag står och väntar på tåget mot staden för att på sista danslektionen och det står 5 min på väntetavlan. När tiden har gått ned till 2 min hör jag ett meddelande om att tåget är försenat och jag får som vanligt vänta längre än förväntat. Då hör jag den numera välkända kvinnliga rösten som utropar glatt; "Linje 18 mot Alvik ankommer om 2 minuter". Tre sekunder efter hör jag det ännu en gång "Linje 18 mot Alvik ankommer om 2 minuter". Och igen. Och igen. Och igen... Sedan händer det grejer! " Linje 18 mot Alvik ankommer om... 3 minuter! Nej, eller vänta... " Linje 18 mot Vällingby ankommer om 10 min" What the f...!!! Sedan återvänder texten till 3 minuter igen och där står jag precis bredvid bönehögtalaren och får lyssna på hennes predikande om att tåget mot Alvik går om 3 minuter, med 5 sekunders mellanrum i ytterligare 12 min tills tåget äntligen kommer och räddar mig från pinan! Är detta någon ny strategi från SL för att underlätta under rusningstrafiken? Inte riktigt den bästa metoden kanske...

oOo Amanda oOo

SBMLTs Studentskiva

Min skiva var grym, och åter GRYM! Det enda jag blev lite besviken på var att några av mina vänner inte dök upp, men det är väl deras förlust så att säga. Ni missade verkligen något! Kvällen började med middag med föräldrar och familj åt alla håll och kanter och röjet började smått redan nu. Bordet bakom oss var riktigt taggade på låten "Lambo" och snart fick vi alla smaka på en dänga. Maten var riktigt god enligt mig; Tomater (haha) till förrätt, kyckling och potatis som varmrätt och till sist glass med jordgubbar och hallon som efterrätt. De där hallonen hade de i och för sig kunnat tagit bort... Jag var för övrigt utklädd till "Den onda lilla sjöjungfrun" och kände att jag lyckades ganska bra med det, succé!... vågar jag säga det? När efterinsläppet började gick alla igång på högsta växeln och det blev partaj så det stod härliga till! Jag tror att ja mest sprang runt och fotade lite random folk, men så ska det va! Jag hade en trevlig tid och jag hoppas ni andra hade det också. Tack alla som kom!



oOo Amanda oOo


Recatch

Solen skiner till skillnad från igår och jag sitter och njuter på balkongen med bra musik i öronen. Detta kallar jag bra återhämmtningsmetod från gårdagens festande, börjar kännas bättre och bättre. När man ändå sitter här och inte har så mkt mer för sig än att sitta och kolla ut över grannskapet så kan man inte låta bli att granska dem lite extra. Mina grannar är lite annorlunda och utmärker sig gärna på sina egna sätt.

I huset mitt emot mig, på andra sidan gröna plåttaket bor ett par som alltid, ALLTID har persiennerna nerdragna, dag som natt. Bor de verkligen kvar där för jag ser dem ju aldrig. Vad har de för sig? Börjar få inbillningar om att de är vampyrer som inte tål solljus och är därför ute på natten och jagar bortsprungna små ekorrar.

Precis intill bor en familj som endast vaknar till liv på vintern runt juletid. Hur jag vet det är därför då sätter de upp en ljusslinga på balkongen som man får epilepsianfall av! Bokstavligt talat. Att vi fortfarande lever efter alla dessa år är värt nobelpriset. Men jag säger då det, om det kommer upp nästa vinter också så kommer jag och mamma smyga dit en mörk natt och slita ned allt och begrava på det minst anade stället. Den slingan ska aldrig få se dagsljus igen!

Sen har vi huset bredvid mitt, där en man högst upp inte har något liv utan sitter på balkongen varje kvart och röker en cigg eller två. Och under han bor en barnfamilj som måste vara de enda som gör lite ljud ifrån sig. En fin sommarkväll och man hör dem käka på balkongen, och det är trevligt tycker jag. Woho mitt kvarter lever! När vi kommer till mitt eget hus så är det enda jag ser den stora terassen nedanför som man är smått avundsjuk på, och på den fina grannhunden förstås. Om jag inte var allergisk skulle jag vara dennes bästa vän! Om den gick med på det förstås.

oOo Amanda oOo


21 timmar kvar...

Såhär kan det komma att se ut på ett ungefär imorgon kväll... men vad gör svamparna där?
Ska man inte vara lite mer diskret med sånt?

Bilder från min vän Amandas skiva:

   
     

oOo Amanda oOo


Nästan framme...

Religionshemprovet ligger framför mig och det går sakta men säkert framåt. Måste ju ta tag i den nu eftersom den ska vara klar på onsdag, och man möter ett antal hinder på vägen. Imorgon är det min studentskiva och den kommer förhoppningsvis äga stort. Jag måste till Buttericks efter skolan också för att fixa min outfit, det kommer bli nice. Jag försöker tagga till det men eftersom huvudvärken vägrar släppa så får jag ta att jag blev avrådd att träna av min käre far och sova på saken istället. För att vakna pigg är ett måste! Nu kan jag inte sitta här mer och slösa bort viktig tid, måste göra iordning saker tills imorgon. Då blir det fest!

oOo Amanda oOo

Konsert

Satt och kollade igenom mina mail och fick till mina stora förtjusning se att Rise Against ska ha en spelning den 16 juni, tyvärr äger det rum borta i Göteborg. Biljetterna kostar 280 kr + serviceavgift. Ska så snart som möjligt kolla upp hur man åker dit lättast. Jag vill så gärna se dem, finns det någon som har lust att åka dit med mig? Snälla!?

oOo Amanda oOo

Chill Out

Det är nice med lediga fredagar. Man får tid med så mycket och helgen känns mycket längre. Denna fredag spenderades hemma hos Kim där vi underhöll oss med TV, sminkning och photo-shoot i blått hår. För att fixa den rätta partystämningen så var Spotify i full gång, och eftersom Kim hade fixat en "Att klä på sig :("-lista, så passade vi på att även skapa en "Att klä av sig :)"-lista. Den blev mycket lyckad och jag tycker ni ska checka in den lite extra. Resten av kvällen fylldes med Talang 2010, chips och läsk (trots mitt förbud) och en evig väntan på Albin och Alexander som inte kom förrän 23... Jag vann också ett parti Fia med knuff även om vi blev skärrade av Kims plötsliga avhopp.

Har förresten kommit på att mina planer inträffar samma dag jämt nu för tiden... jag får alltid välja mellan flera viktiga saker... kan de inte sprida ut händelserna så att det passar en själv för en gångs skull?

oOo Amanda oOo

I Have a Dream!

Detta är ett klagobrev! Bara så ni vet.

Teknik i all ära men mig gillar den inte. Vad har jag gjort för fel för att förtjäna detta lidande? Jag har gjort en lista på ett antal av mina teknikprylar och deras hälsa för att sedan göra en diagnos.

1. Mp3 - Frisk från förkylning
2. Laptop - Efter många operationer har den fortfarande allvarliga skador.
3. Mobil - Dödssjuk!!!
4. Dvd - Färgblind
5. Digitalbox - Totalt förståndshandikappad
6. Kamera - Uppstådd från de döda
7. Stationär Dator - Stelkramp

Resultat: Det enda som fungerar som det ska är min TV och PS2, men jag bara väntar på att de ska börja strula också... men för att få det sagt så kan jag inte bli nådd genom sms och kan inte heller ringa någon. Så om ni får lust att prata med mig måste ni ringa. Jag ska haffa tag i pappsen imorgon och fråga om han har någon mobil till övers, vore toppen i sånafall! Annars idag har jag jobbat med min bloggdesign, fast jag blev inte helt nöjd med den. Det är något som fattas... det kan vara färgen röd. Jag får spåna vidare så märker ni ju när jag ändrar något. Nu vill jag gå och sova så att det blir morgon snabbare och jag får träffa Kim! Behöver lite fint sällskap.

oOo Amanda oOo

Och de nominerade är...

Vi har nu fått i uppgift att skriva ned massa nomineringar till personer i klassen. Detta blir min utmaning ikväll samtidigt som jag måste skriva träningspass till simningen imorgon och betala en räkning. Sorgligt när pengarna försvinner sådär ofrivillgt. Ser fram emot imorgon sen får man äntligen helg! Någon som vill hitta på något då?

oOo Amanda oOo

Bride in the night, eller något i den stilen

                    
              


Jag kom på ett tema till slut iallafall; "Jag kommer precis ifrån bröllopet", så med en vit klänning med diadem och slöja var man fit for fight så att säga. Det blev en rätt lugn kväll med tanke på att man hade skola dagen efter, men jag lyckades återuppleva fredagens/lördagens shotande innan vi begav oss hemåt. Bra/Dåligt? Har inte den blekaste. Som vanligt har jag den turen att få sällskap av någon random onykter människa på hemvägen. Jag fick en känsla av att hon ville att jag skulle ta hand om mig med tanke på alla konstigt folk som röjer på gatorna. Fick nämligen höra det ett tiotal gånger. Det var tydligen annat på hennes tid då det inte var lika brutalt. Efter en lång lektion i självuppskattning och hälsa så hoppade jag av bussen och kom i säng vid 02.00, lagom sent denna gång. Inte alls som lördags då jag kom hem en aning senare efter en hel utekväll och efterfest på det. Nej nu trappar jag ned lite tills på måndag.

Denna skoldag har varit lika lugn som alla andra nuförtiden. Även fast vi fick hemprov i religion så känns det inte alltför jobbigt. Lunchen spenderades på Donken i Sickla, för ingen vill ju ha fisken som serveras i skolan, och sen fick vi se vår kära teaterklass spela upp sin pjäs Hamlet. Nästa stopp var Panduro och Buttericks där jag har hittat en peruk jag vill ha! Måste ha! Mamma är inte så positiv till det men hon förstår inte förtjusningen med peruker. Btw så laggar min mobil så blir inte förvånad om den dör vilken dag som helst nu. Jag tror den sörjer för att Wiktorias mobil har slutat fungera, så den vill ta självmord... Om så är fallet vill jag inte vara med längre!

oOo Amanda oOo


20 dagar kvar...

Japp, då var det 20 dagar kvar till själva examendagen och detta firas idag med ännu en studentskiva, denna gång på en båt; M/S Borgila. Detta blir sista skivan innan min egen som är på måndag, så förfest idag! Det är kanske och ta i. Men nu till den stora frågan; vad ska man klä ut sig till? Temat är "Jag kommer precis ifrån..." och jag har ingen aning om på vilket spår jag ska gå. Detta är det kkluriga med skivor, jag vet inte ens vad jag ska vara på min egen skiva! Jag måste gå igenom min garderob för lite inspiration... Har någon något förslag så let me know!

oOo Amanda oOo

Things in my mind

Det är konstigt hur mycket jag kommer ihåg från mina drömmar. I natt drömde jag en dröm som jag vet att jag även har drömt för ett tag sedan, men lite annorlunda än förr.

Drömmen  handlade om oss människor, folk som jag har runt mig i min vardag. Jag bodde denna gång i en sliten stor villa med två våningar som låg precis vid vattnet i ett litet villaområde. Dörren till garaget var i svart stålstaket. Men mina vänner var inte i normalt skick för sakta men säkert flippar allt och dessa personer förvandlas till zombieliknande varelser som vill äta upp mig, och för att skydda mig själv måste jag slåss genom att vrida deras leder åt alla möjliga håll. Det konstiga var att det var bara jag som visste att alla skulle bli zombies, så jag var misstänksam mot alla. Jag tror hela drömmen gick ut på att vi sprang runt (som i ett visst känt dataspel) och misshandlade varandra.

Men hur visste jag då om någon var zombie eller inte? Jo, såhär ligger det till. En person som sakta förvandlas till en zombie vill ha otroligt mycket mer närkontakt än tidigare, ögonen blir rödsprängda och tillslut har de blod i hela ansiktet. De gömmer sig och använder gärna redskap som hjälpmedel i deras dödande. Ett annat tecken är att de liknar meterlånga giraffer eller rådjur med 20 cm höga klövar i stiletto-stil som bara väntar på rätt tillfälle att attackera. Det är tur att man får skills i att försvara sig i såna här lägen så att man slipper uppleva en hemsk död.
Kan detta bli uppföljaren till Zombieland tro?...

oOo Amanda oOo

Partyhelg

Jag vet, jag har inte bloggat i helgen. Det finns en orsak till det. Jag har nämligen antingen inte varit hemma eller inte på bästa befinnande hälsa. Det kanske inte är någon ursäkt tycker ni men det får duga. Jag får allt se till att komma ikapp lite i de kommande inläggen. Jag kan börja med mösspåtagningen och valborg i fredags. Alla var taggade till tusen så jag, Alexandra, Kim och Wiktoria belamrade studion för att fota lite studentbilder. Finfina bilder på finfina tjejer! Sedan var det dags för ceremoni i aulan och ögonblicket efter gick man där med mössan på huvudet. Är det så här det kommer kännas om 22 dagar då man springer ut på riktigt!? Det får vi allt se då.


RSS 2.0