Fingers crossed

Är detta min turdag?

Jag börjar nämligen nästan tro det... för när jag kom till Gullmarsplan för att köpa SL-kort såg jag till min stora förtvivlan att det är 120 nummer före mig och jag funderade starkt på att åka till Slussen istället. Precis innan jag bestämt mig så kommer en tjej fram och ger mig sin nummerlapp! I och med det så sparade jag 60 nummer så då var det värt att vänta de 20 som återstod. Men för att göra mig ännu lite lyckligare så ringde telefonen och gav mig ett jobberbjudande! Jag hoppas detta går vägen, nu ska jag ta ut min lycka på träningen och fan vad det ska gå bra!

PS. Tack Denise! <3


Sova är överskattat

Jag har länge skjutit på att gå och lägga mig nu. Jag har suttit och spelat spel och gjort något åt min hunger med två smörgåsar med PÅLÄGG hör och häpna, jag som bara brukar ha smör. Sen spelat lite till, fått en faktura från balettakademien för jag har anmält mig på New Style även i höst. 2 500 kronor spenderat. Sen har jag lyckats göra av med lite extra tid på att bekymra mig om framtiden unknown. Allt detta onödiga småpluttande pga att jag inte vill att det ska bli tisdag. Nu har det ioförsig blivit tisdag natt så det finns ingen anledning till mer framskjutande, men jag vill inte vakna upp och veta att då idag är sista dagen mitt SL-kort fungerar, sen är det adjöss med det och det innebär att jag måste punda ut ytterligare 1220 kr. Känns lite surt i och med att jag inte har någon inkomst ännu. Så jag sitter nog här ett tag till medans jag skriver ett kommande "känslomässigt" inlägg som jag förundras över att jag skriver överhuvudtaget! Det trodde jag aldrig.

Efter det är klart får jag väl komma på bättre tankar och faktiskt inse att det är livräddningsträning imorgon att se fram emot! Jag vill nämligen simma!


Kanske inte så passande

Ordningsvakters konversation på radion:

- "Anropar Amir..."
- "Kom igen!"
- "Var befinner du dig?"
- "Ehm jag står i ölområdet"

 (Tyst)

- "Kul för dig"

Sommarens sista bad?

Göteborgs Kulturkalas Ep.3

Det första jag önskade med denna vecka var att få en mjukstart på sjukvårdsfronten, men jag menade då inte att hela veckan skulle bli slapp! Två ynka små tillfällen att hjälpa till på sedan nada. Så detta är vad jag gjorde istället:

Tisdag: första dagen och för Jenny och mig startade den med en skrattfest med komiker som bl a Özz, Soran och Jacob. Någon smart person hade dock satt den sämsta sist, ingen fattade skämten han drog. Det började med en historia, berättade slutet så fick vi gissa vad som hände i mittten. Jaaa, jättebra idé! Not.
Norska bandet Donkeyboy följde upp med med välkända melodier.

Onsdag: Placerades på Packhuskajen där gamlingarna håller till. Dansgolvet var fullt med buggdansande människor och en halvtimme efter arbetstidens början får vi ett larm! Ett getingstick. Sedan var det lugnt tills en tjej fick ett slag i magen och det blev vår sysselsättning de 2,5 timmarna efter.

Torsdag: Götaplatsen var mitt önskemål och där hamnade jag. Här skulle nämligen Amanda Jensen och Teddybears spela och det ryktades om att det skulle bli en riskspelning. Regnet öste ner och det var synd att Oskar Linnros spelade samtidigt lite längre ner på avenyn. Men vad gör det, Jag fick se Teddybears!
Festen fortsatte på club Berså.

Fredag: Götaplatsen igen och idag var det direktsändning på SVT av demokratifesten. Man hoppar inte av glädje men när man har två snygga ordningsvakter (Amir & Pierre) bredvid sig så är det inte helt fel. En rolig incident var att under intervjun leker en vuxen man "fågel" med sin hand så fort han syntes i bild, ni vet leken när man låtsas att handen pratar. Idag kom även Oskar ner för att bevaka.

Lördag: Sista dagen på Götaplatsen denna dag, Lisa Nilsson på scen.
Jenny åkte ner till Halmstad för att gå på kräftskiva.

Söndag: Rix FM på Storan parkering där tjejerna goes crazy!

Orkar inte skriva något mer om denna upplevelse nu. Så detta är allt ni får av mig för denna gång. Kan slänga in lite bilder som summerar. Nu åker jag på tränarkonferens!


Jenny


Donkeyboy


Teddybears

Låt mig säga såhär:

Jag löste det med att min vän Nadine kom över och vi gick på bio och såg "Grown ups". Det lättade upp stämningen rejält!

God morgon folks!

Usch det där med att jag gillar träningsvärk fick jag äta upp rejält! Mitt vänstra lår klarar inte av pressen av att gå en meter till och mitt knä viker sig med jämna mellanrum, allt tack vare Breaking-lektionen jag tog i förrgår. Det var roligt som fan och tänk vad vältränad man skulle bli om man fick dansa det varje vecka, men med denna överansträngning så vet jag inte om det är värt det...

Klockan är nu närmare tolv och jag har varit uppe i 5 timmar redan. Halleluja Amanda har ramlat och slagit sig! Med tanke på tidigare "vanliga" dagar då jag brukar gå upp NU, är detta riktigt duktigt av mig! Och jag känner att jag har hunnit med så mycket mer idag än vad jag gjort på länge. Lyssna nu för detta är tragiskt: Jag följde min bror till skolan, traskade hemåt i min småhaltande paradgång och mötte traktens egen lokalkändis idol-Lulu då våra vägar korsades och det blev en sån där härlig "vem ska gå först"-incident. Det är tur att man har lite humor. Efter det såg jag Marie Antoinette och har ätit lunch. Nu är det bara ett problem... vad ska jag göra nu?

Göteborgs Kulturkalas Ep.2

Träningsvärk, å träningsvärk! Vad jag har saknat dig!

Träningsvärken strålar i min kropp och jag mår prima! Nu känner jag att min "träningssäsong" har börjat igen och jag är taggad till tusen! Både igår och idag har jag varit på balettakademien och provat på massa olika dansstilar; modern, House och Feminine Vibe för att nämna några. Otroligt roligt men också sjukt jobbigt när man måste göra situps till hela "Sexy Bitch" 2 gånger om innan man ens får börja dansa. Det är alltså därför jag har träningsvärk. Men jag gillar det, man känner sig så fresh... iaf efter en dusch. 2 dagar till med bara dans sen ska jag nog börja på New Style igen. Med tanke på det så måste jag skriva till Daniel...

But now back to my story:

Två dagars ledighet efter masters blev det och dessa spenderades bl a i stan med thaimiddag och bio med Jenny, Robert, Robin och Pär. För att göra det lite flashigare så valde vi att se Shrek i 3D. En bra film i samma gamla Shrek-anda. Det var roligt att det var en variant av den första filmen. Sen blev det spårvagnsresa hem för att sussa och vakna upp till min allra första bevakningsdag på kulturkalaset...


Here's the gang! Peace enligt Pär...


...och Robert.

Göteborgs Kulturkalas Ep.1

Efter att ha varit borta i mer än en vecka så är jag nu tillbaka i huvudstaden och gissa vad jag har saknat mest? Tunnelbanan... snacka om virrig man blir när man försöker läsa deras spårvagnskarta. Jag fattade ingenting! Tur att jag hade en som kände till staden med mig. Men dialekten är underbar och nu har även jag börjat bryta på göteborska. Tydligen har jag lätt att snappa upp språket när jag är på ett visst ställe, så snart kan jag starta en egen dialekt. Det lär bli en blandning mellan Hallenska, Göteborgska och Stockholmska.

Men nu ska berätta hur det var på andra sidan Sverige.

På min födelsedag var jag och bevakade Masters VM i simning i öppet vatten. Det gick av stapeln i Delsjön och det jag gjorde var att stå på land halvägs i loppet och kolla så ingen drunkade/blev nedtryckt eller något liknande. Uuuo chefen skrämde upp oss riktigt ordentligt med vad som kunde hända - hjärtstopp, hypotemi, drunkning... you name it! Vad hände då när man var på plats? Ingenting. Så jag gick där - en livrädd livräddare som bara väntade på att bli tvungen att hoppa i och hämta någon i nöd. Well right back at ya eller vad ska man säga. Vi var för bra helt enkelt. Vi fick istället stå där och fejka anrop på radion om sjukt dumma saker att ta upp i verkligheten. Det blev vår underhållning. Därför hoppade jag i med egen vilja när loppet var slut och båtarna hade kommit och hämtat oss, så det blev ett härligt dopp med gänget i inte alls farligt kallt vatten. Som tack för denna dag fick jag en pikétröja, woohoo! Efter detta var man helt slut trots större ansträngningar, men som de säger - sjön suger. Så det blev inget större firande denna dag mer än en filmkväll med vitt vin och Roberts sällskap då han fick offra sig se en riktig chick-flick film! Stackare... Jag måste passa på att tacka er för alla fina gratulationer jag fick! Evigt tacksam <3 Japp, då var man 19 år och ett steg närmare systemet och att bli vuxen på riktigt. Det där med vuxen kan jag gärna hoppa över...

...........................................................................................................................................................


VäckarklockaKlockorna är ställda och det är dags att sova. Imorgon ska Amanda upp tidigt tidigt för att hinna med tåget mot Göteborg. Då får man inte försova sig! Och här följer en liten historia: Här om dagen var det denna lilla krabat som bilden visar i hennes rumsfönster, och den förde då ett oväsen! Tänk er en blandning mellan att slå ihop en bok och en motorsåg, det fick hon vakna till den morgonen. Nu känner Amanda lite ånger över att ha släppt ut denna fina varelse då hon vill ha den som väckarklocka imorgon. Om du ser det här fjärilen min så är fönstret öppet och du är välkommen att flyga in. 07.00 är den önskade tiden. Kom och stör! 

Till alla er andra ber jag om ursäkt att jag än en gång lämnar er. Men jag ska samla på mig massa bra material och ha en riktigt nice tid i Sveriges näst största stad! För lite omväxling så ska jag för första gången jobba på min födelsedag som är nu på lördag, ska bli spännande. Som avslut hoppas jag på inte allt för många sjukvårdsfall så att jag slipper komma hem i förtvivlan. Jag ska göra mitt bästa. Önska mig lycka till! Nu är det på riktigt... bevakning här kommer jag! 

Helt tomt i cybervärlden

Vad är detta! Här förväntar man sig att hela sin umgängeskrets ska vara inne på antingen Msn eller Facebook så här kvällen innan den stora kvällen, så är det inte en enda människa online! Jag får väl sitta och peppa ensam då. Med min partylista så går det väl bra. Imorgon ska vi nämligen leka raggningsleken på krogen och jag har samlat ihop all info som kan hittas och användas. Bäst att skriva ned allt på lappar, för tänka sig vad mycket lättare allt blir!

Den nya trenden

Medans "Airplanes" ljuder i mina högtalare läser jag en artikel om stekarnas "nya" trend. Vad har de nu hittat på tänker man och läser vidare. "... En flaska skumpa till dig själv, och en ner i vasken. Stekarnas nya modeord är vaskning..." 

Ny och ny vet ja inte om ja skulle kalla den, det har pågått ett bra tag vad jag har förstått och de tar inte upp det förns nu. Konstigt tycker jag. För en gångs skull så är det inte jag som är efter. Visste ni även att man kan sms-vaska? Det går till på detta vis: man skickar ett sms till ett nummer, och därmed slösar 200 spänn och visst antal sms motsvarar olika skumpor. Är jag ensam om att detta känns väldigt skrytsamt och helt onödigt. Men har man pengar så har man...

Hade för övrigt en trevlig dag på Modelhouse och hos Wiktoria. God mat var det, snacka om hungrig man var när man inte hade ätit något annat än frukost på hela dagen. Som avslut såg vi filmen "Made of honour" som wikki nyligen skaffat. Jag tror vi har fått lite fördomar om skottar efter den. Btw så heter jag numera Athol och nu ska jag och mina Atholkompisar börja planera för utgången på onsdag då vi ska börja med en ny lek vi kommit på. Då ska vi utmana oss själva lite. Ska bli skoj. Ni lär höra hela historien senare!

Funderingar kring mig...

Det är en sak jag har funderat på, hur fel jag har om människor. Jag har kommit fram till att mina uppfattningar inte riktigt stämmer överens med verkligheten. Tydligen så förväntar jag mig mer från folk än vad som egentligen är rimligt eller moraliskt rätt. För efter ett möte, kanske rent ut av en hälsning med en person jag aldrig träffat förr, så får jag ofta tanken att vi har blivit bästa vänner för livet. I teorin låter det trevligt men i praktiken så funkar det inte riktigt. Det finns väl ingen människa i världen som alla älskar? Nej eftersom vi alla är olika så går ju inte det. Personkemin måste stämma och ibland kan man tycka att den gör det. Men hur kan man veta att den andre personen också känner så? Ofta har jag fel i det spåret och blir lämnad med besvikelsen i halsen då jag trodde något annat. Ingen förlust kan man tycka då man aldrig riktigt var vänner, men jag blir ledsen i allafall. Jag vill så gärna utveckla nya relationer med människor att jag glömmer bort att det inte alltid besvaras. Jag ser bara det ljusa i människor helt enkelt och har tydligen svårt att tro något annat.

Nu har även de som varit mina vänner börjat klippa bandet tvärt då de låtit mig tro att allt var frid och fröjd. Jag skulle vara tacksam och få veta varför åtminstonde. Jag är inte den perfekta vännen i alla lägen men jag försöker i allafall, och när jag inte gör det är det något fel. Jag finns alltid tillgänglig men jag antar att jag får sluta tro detsamma om andra. Inget jag vill frivillligt, för tänk om jag skulle ha fel ännu en gång omvänt sätt och sumpa allt totalt? Det vore en ännu större förlust enligt mig. Då skulle jag bara åma mig över hur det kunde ha varit. Nu vet jag i allafall vilka som inte var rätt och dem verkar jag aldrig få se igen. Det kanske är lika bra för jag orkar inte med fler besvikelser. Så jag låter detta rinna ut i sanden...
Jag säger som Darin: You're a lovekiller.

Nu ska jag fokusera på de som betyder allra mest för mig, de som är värda uppmärksamheten. Fast nu säger jag emot mig själv. Alla är under min uppmärksamhet. Det finns nog inte en människa som har undgått mig och mitt iaktagande och de som är extra intressanta har fått känna sig uppmärksammade. Sån är jag MEN de som kvarstår som intressanta och bra människor för mig får ta åt sig lite extra. Jag tänker inte säga att jag väntar på att bli sårad för det vet ni nu att jag inte tror sånt om människosläktet. Så jag tänker vara glad så länge jag har er. Jag är inte rädd för sanningen, jag ser den bara annorlunda.

Vad är ett knivhugg i ryggen när man kan förblöda av lycka?

Goodnight, not goodbye

Dags att sova, men först tänkte jag nämna att i morgon inte kommer bli en seg dag som alla andra. Då kommer jag inte sitta framför datorn som man har gjort hela veckan, nej då ska jag och Alexandra först in till Modelhouse och fotograferas, sedan bär det av mot Henriksdal där Wiktoria håller middag. Det kommer bli skoj! Mer om det kommer!


Liksom...

Ja jag vet, ja borde skriva värsta romanen om hur det var i Tylösand, men va fan ska man skriva? Att säga att det nog var de bästa veckorna på den här sommaren är lite onödigt för det är en självklarhet som alltför många inte känner till. Det måste helt enkelt upplevas i verkliga livet för att förstå varför livet är värt att leva. Den bästa tiden är och kommer alltid vara när man är där. Shit vad mycket roligt vi har haft för oss. Ute i en främmande stad, badat, spanat, partat, you name it! De dagar vädret inte var med oss åkte man och gjorde annat än att vara på stranden så som shopping och andra sevärdheter. Men bäst av allt var människorna jag fick dela detta med. Jag vet inte om ja vågar kalla dem vänner men gör det iaf. Några kan ju numera kallas för just det. Det känns bra att jag blir uppskattad på ett annat sätt numera. Och tack Alexandra för att du följde med i år igen, hoppas du hänger med flera gånger. Nu är du en i gänget! Kanske nästa år när jag går utbildningen och peppar mig lite extra? Det får gärna fler göra om ni har lust, ni skulle inte ångra det en sekund. 

Ha men nästa sommar kanske jag ändrar uppfattning om alla mina livräddarvänner, då kommer jag säkert bli förtryckt och bli kallad mupp under 2 veckor, få extra hårda träningspass och uppgifter... bara för att jag heter Amanda och vet hur allt går till redan. Men jag hoppas nästan på det också, i alla fall en del av mig. Det ska bli spännande o se vad de hittar på för bus. Allt kommer väl vara EXAKT som vanligt ändå... Hoppas min kurs blir lika nice som den i år, om inte bättre. Jag kanske ska vara mer specifik och säga najsiga kursmedlemmar, för det är väl de som gör allt till det det blir, har jag fel? Fan vad jag tjatar, nu ska ja vara tyst!

RSS 2.0