-=-=-

Jag håller på och motarbetar ett internetlöst liv, verkar gå bra idag när man startar datorn på dagen. Nu är det istället mitt ljudkort det är fel på...

Uppkoppling finns inte

Om ni undrar varför jag inte bloggar så är det för denna lilla orsak; mitt internet funkar inte som det ska. Inte för mig eller min dator iaf, men för alla andra så gör det. Jag har blivit isolerad.

Igår gick detta mig på nerverna ordentligt, hela dagen utan att mailen funkade, kommer hem och hela kvällen utan internet, men på den stora datorn fungerade allt som vanligt! Hu!? Förstår ni min frustration, jag kan ju liksom inte sitta där för den är allmänt senil och jag har inga grejer som foton och sånt på den. Inge roligt då. Nej en skitdag var det igår!

Idag gick det på bättringsvägar, mailen funkade men fick dock sitta o frysa hela dagen. Min enda räddning blev att dra på sig trocktröja och halsduken och dricka te stup i kvarten. Sen strula entrédörren så jag blev kvar ytterligare 45 min efter jag slutat. Roligt. Men sen var det dags för livräddningsträning och då blev jag genast lite gladare. Guess who was there! Min förhoppning blev till verklighet, eller ja, halvt i allafall. Till det bättre eller sämre är svårt att säga men bättre än bra var det definitivt! Fast jäkligt tragiskt på samma gång. Jag avlider lite till och inser att jag inte har en chans. Fan.

Att vakna upp idag

Igår gick jag igenom 241 bilder. 241 bilder på Facebook. Och varenda bild var värd att se. Sekunderna blev till minuter, som sedan blev till timmar. Jag dog mer och mer för varje andetag. Efter att ha räknat får med Pär så dog jag tillslut. 

För ett tag, trodde jag. Den nya fotouppgiften för OS!P (rubriken) har nu uppenbarat sig, nu vet jag hur jag ska tolka mitt. Att vakna idag var det sämsta jag kunde göra. När man drömmer världens bästa dröm någonsin i världshistorien så ska den inte ta slut! För vem vill bli avbruten när man ser ett ansikte framför sig som man inte kan slita blicken ifrån, jag hade gärna varit kvar där. De där 241 bilderna gjorde en tydlig effekt på mig, och det är jag glad för. Men nu kan jag inte och vill inte tänka på något annat än just that face och jag kan inte göra något för att det ska bli verklighet. All den tänkekraft för något som hände under en sjukvårdsbana... jag är fast!

S E
Pre:Helg

Fredag, enda dagen på hela veckan som jag jobbade. Soft. Vad som var mer soft var att jag fick betalt för att spela spel, harpan och spindelharpan. Såå mycket hade jag att göra. Sony Ericsson påstod att de behövde hjälp i receptionen för att samla ihop passerkort efter passerkort när de anställda left the building for good. 20 st sånna och några enstaka besökande fick jag ta hand om sen var det inge mer. Så, jag fick vara påhittig. På lunchen åt jag två goda mackor och en mumsig Red Bull (!) medans jag tittade i tidningen Mobile (surprice) och hittade mitt nästa storköp; Sony Ericsson X8! Eftersom jag ville ha X10 från början men att den var för stor så är denna perfekt. Den är mindre än X10, större än X10 mini och är vit! Jag vill ha ha ha och ska köpa när jag fått lön har jag tänkt mig. Detta är nog något av Sony Ericssons hyss, så det var DÄRFÖR de ville att jag skulle jobba... Hmm bara så ni vet, jag var först. Detta kommer bli min bäbis nr 2 direkt efter min Björn Borg väska.

Efter att få sluta vid 16 satte jag mig på tuben till Farsta och kollade in spektaklet som hände där på 50-årsdagen. Man kan ju inte missa Anders Lundin! (egentligen kanske de flesta var där för att se Eric Saade men det talar vi tyst om) Det var sjukt mycket folk! Medans alla trängdes för att få en skymt av Saade så gick jag ett varv runt i nya delen av Farsta Centrum, mycket fint har det blivit. Lite mer sammanhängande än tidigare. Me like! Nöjd sprang jag till tunnelbanan och åkte hem mot soffan!


Eric på scen

Jobb

Jag är härmed timanställd!

Mina resultat
Idag bestämde jag mig för att ta tag i lite arbete och satte mig för att sortera lite viktiga papper mm. Då hittar jag massa simtävlingspapper med tider uppskrivna på. Tanken slog mig, jag ska kolla upp alla mina tider på nätet. Sagt och gjort, nu sitter jag och kollar igenom mina simresultat under min korta simkarriär jag haft. Jätteroligt att se när man själv inte har skrivit upp exakt alla. T ex finns ett från år 2002 då jag simmade 100 m medley på seriesim, tror det var i Gubbängsbadet till och med. Ingen världsarbra tid kan jag erkänna men kul att se vart man började. Tiderna blev bättre till år 2007 då jag slutade simma på elitnivå. Mitt bästa minne är från Höstneptuniaden 2006 då jag gjorde personligt rekord (pers) på 100 m bröstsim. Det som var så speciellt denna gång var att jag först simmade lagkapp, (4x100 medley) och jag hade bröstsimssträckan. Min tid blev då 1.28.62, pers på 3 sek. Skitglad gick man upp ur bassängen och laddade inför nästa lopp, 100 m bröstsim igen! Dyk, simma järnet, mål och tiden blev 1.26.64. Ännu 2 sekunder pers, och allt på samma dag! Jag vet inte vad det var men på topp var man. Tiden förbättrades ytterliggare senare samma år på klubbmästerskapet. Lite andra resultat jag delar med mig av kan ni se på bilden.

Trots att jag "slutat" så finns kärleken till sporten fortfarande kvar. Simmar gör jag fortfarande några gånger i veckan, annars har jag ju börjat med livräddning. Vatten ingår där också så jaag har användning av simningen. H2O kommer jag aldrig att lämna, just so you know...


Att rösta

Regn, regn, regn. Skyfall hit och skyfall dit men jag lyckades ändå ta mig ut. Det var dags att rösta, en dag för tidigt tyckte jag var lagom att pallra sig iväg. Inget märkvärdigt, lägga i lappar i tre kuvert sen var man klar. Det svåraste var att klistra igen dem, ungefär på den nivån låg svårighetsgraden. Och som alltid i mina hemtrakter så är det något wierdo som ska befinna sig där jag är. Denna gång var det en lite äldre man som stod i båset för att rösta, som kikade fram titt som tätt och fick iväg små kommentarer helt oprovoserat till tjejen i kön att hon var sexig och att han just nu skrev kärleksbrev till henne. Hade han alla hästar hemma eller lämnade han några skruvar kvar på hallbordet? Det gick inte att hålla sig för skratt, kanske är det sådana händelser som gör livet till en fest, som Kim skulle ha uttryckt det.

Men i morgon (eller idag om man tittar på klockan) blir verkligen livet till en fest, för Denise fyller 19 år minsann! Ett stort grattis till henne! <3 Vi småstartade därför lite smått idag med en bowlingkväll i Gullmarsplan. Partymusik och lite dricka, och mycket spelande i två timmar blev höjdpunkten på dagen, sedan återstod det att säga tack och hej till vakten och åka hem. Jag känner fortfarande av smärtan i handen man får när man inte är van att kasta klot. Nu efter att ha sett Parlamentet Valspecial är jag helt slut, trots att jag fïck sova länge i morse. Dags att sussa.


Classical

Fick även lust att tipsa om några härliga pianostycken för er som gillar sånt (och för er som inte gör). Enjoy!

- Nature Escape/ Twilight 

- Mad World (Donnie Darko)

- Forever & Always Piano Version - Taylor Swift

- Sausalito

- Greensleeves


Sit down and listen

Att jag gillar mycket musik är ingen nyhet. Sitter nu och lyssnar på nyfunna amerikanskan Lissie, en tjej söt som socker. Det förundrar mig att hon har den röst hon har, hon ser inte ut att kunna sjunga så som hon gör. Rösten är lite hårdare och vuxnare än förväntat, fast det lilla mjuka finns ändå där - därför blir hon intressant. Favvolåten med henne just nu hittar du på Spotify. Hon kommer även till Stockholm för en liten konsert på Debaser Slussen den 10 nov. De som med gillar henne ska passa på att se henne, funderar nästan på att göra det själv, kanske får bra konsertbilder där eftersom det är så litet. Ska tänka på saken. Vem e på!? Tänk - BRA BILDER!

Gjorde en lista på annan musik jag har på repeat. Jag vet, det är väldigt blandade stilar men det är det fina med det hela. Listen carefully!

- Dela - Johnny Clegg & Savuka (för den som gillar Djungel George)

- Misery - Maroon 5

- Red - Daniel Merriweather

- Fel del av gården - Movits

- Fallen - Volbeat

- Price of Company - The White Tie Affair


Kan nämna några andra bra artister som har konserter i närheten inom kort. Vilka vill du se?
Amy MacDonald, Adam Lambert, Biffy Clyro, Coheed & Cambria, Daughtry, Disturbed, Erik Hassle, Kelis, Papa Roach, Travie McCoy och Volbeat. Sen finns det många små band som jag inte hinner ta upp här. Håll utskik, spelningar finns runt varje hörn!

Lifesaving Comp.

Har nu fått reda på att resa och tävling i Livräddning blir av i Eksjö den 2 okt! Höglandbojen, frukta vad som komma ska! OMG, ska troligtvis köra bojbogseringssträckan. Har gjort detta en gång tidigare på tävling och då gick det trögt, hur ska det gå nu då när mitt lag består av två starka män och jag? Av vad jag kan tyda så platsar jag inte i något lag som är värt att satsa på, tråkigt att jag får den känslan men jag är glad att få vara med och förbättras, för det är något jag måste. Bentagen måste bli kraftiga för att jag ska ha en möjlighet att orka detta. Skulle inte skada med ett pepptalk nu asså...


En dag på jobbet

I'm doing just fine, eller något i den stilen. Idag var en hyfsat lugn dag på jobbet, inte alltför svåra situationer att ta hand om. Då kan man gå därifrån med ett gott samvete och njuta över alla trevliga miner jag har fått idag av besökarna som kommit och gått. Känner mig uppskattad, vet inte om jag har rätt. Satt i receptionen till kl. 5, stängde själv idag med och imorgon får jag en härlig liten sovmorgon. Den ska jag ta vara på, det är ju ändå fredag. Sista dagen på denna vecka sen blir det lite ledigt igen innan man får fortsätta jobba. Ska bli skönt.


I remember you girl


Jump for my love


Framförhållning finns inte

Sitter på jobbet, halva dagen har gått, det är pest att prata i telefon, längtar tills man får sluta och åka till dansen. Telefonen ringer...
Det blir ingen dans.


Jag har vetat om en vecka att min dans ska bli inställd, därför har jag gått och väntat på ett samtal från Ackis som meddelar mig detta så att jag kunde byta till måndagar istället. Det samtalet fick jag idag, IDAG, alltså har jag missat en hel vecka och detta tända verkligen stubinen! Ska komplettera med något riktigt jävla roligt för att detta ska kunna förlåtas. Jag är bitter.

Inkomst

Hej kära läsare!

Vet ni vad, idag har jag jobbat!
Första arbetsdagen är avklarad och det känns rätt bra. Jag har fått, springa på postrundor i det 9 våningar höga huset och suttit i receptionen för att ta emot besökare. Har även fixat några larmkort, det var ändå inte så svårt som jag befarat. Något som är lite mer udda är att jag samtidigt får vara vaktmästare och catering ibland, fick nämligen skruva ihop en hylla idag. Men håll i hatten, jag sparade det bästa till sist! Har nämligen Tele2, Wigley's Extra tuggummi och gymmet i huset!!! Woho gratis tuggummi om man har tur som idag och vem vet vad mer som kan dyka upp...! Imorgon ska jag öppna så det är bäst att ta sig en liten blund innan dess. 08.00 ska allt vara fit for fight, sen brandumöte efter postrundan kl. 9. Kom på att min dans börjar när jag slutar då, Oops hoppas jag kan få komma iväg lite tidigare...

Godnatt!

Medley lätt :D

Jag känner mig så glad! Jag tror detta är den första söndagen någonsin som jag kan kalla för en BRA DAG! Trots strul med SL som gjorde att jag slösade bort någon timme på ingenting så känns det bra. Det var en rolig dag på jobbet helt enkelt. Jag tycker om min grupp! Godnatt!


Nästa Thorildsplan

En kille pratar i telefon på tunnelbanan, han verkar inte helt nykter (?)

(Tåget lämnar fridhemsplan)
- Shit jag skulle hoppat av!
(Tyst)
- Jag var i Fridhemsplan, nu är jag i ingenmansland...


Stockholm är större än man kan tro, särskilt för denna snubbe. Världen tar inte slut efter Fridhemsplan vettu.

Lördagens fynd

Efter ännu en dag på stan så är jag nu nöjd. Utklädda till bohemer lyckades vi införskaffa en kavaj plus några andra plagg bara värda att visas. Alex var med som smakråd så resultatet blev inte mer än bäst! Sedan drog vi och fotade vid stadshuset för att sedan gå hem när klockan blivit 19 på kvällen. Det var då den det mesta oväntade hände. Vi möts av två män där den ena frågar om vi pratar engelska och vi svarar ja. Sedan fortsätter han som om vi hade givit ett helt annat svar och verkligen överförklarade allt han sa så att vi skulle "förstå". De var tydligen från Kanada och ville ta en bild med oss, svenska tjejer som vi nu är. Ha ha ha! Om man översätter detta till engelska så är det inte så svårt att förstå så jag vet inte varför han gjorde det så komplicerat för sig. De fick sitt fotografi med våra fina trynen på och sen sa vi tack och hej.

Detta händer då inte varje dag! Här är mina köp i min egen tappning:


Torsdagens fynd:
Åt skogen med allt!

Jag fortsätter i besvikelsens tecken...

Igår började det. Åkte in till staden med Malin för att handla kläder, gick in på Åhléns och köpte väskan jag länge gått och drömt om, går ut ur butiken och larmet går. Jag blir förvånad men går vidare in till HM. Fast det inte pep där så tog jag en extra titt i påsen och märker att larmet fortfarande är kvar! Vaddå kärvt att gå tillbaka in till kassan och förklara att tjejen inte tagit bort larmet utan att det ska låta misstänksamt? Kände mig lite utsatt där. Dagen fortsatte i sin vanliga takt och jag sprang runt i varannan affär i hopp om att hitta en kavaj som passade. Det gick inte så bra, de var antingen för korta, för raka, för konstiga eller rent ut av fula. Så jag får gå ett varv till en annan dag. Man hittar ju aldrig det man letar efter så jag gav upp och fann ett par snygga byxor istället, som jag iofs behövde. Nu har jag en halv arbetskostym klar.

Shoppingturer tar på krafterna och när min kropp sa ifrån så åkte jag hem för att vila upp mig lite innan simträningen. Mamma gick för att handla i butiken närmast och kommer sedan hem 50 min senare för att hon pratat i telefonen! Stressigt som fan blev det när jag hade börjat få panik över matfrågan när det blivit snorbrottom för mig att åka! Jag fick inte njuta av den måltiden, sen var det vara o dra! Missar pendeltåget precis, Julia är sen, skriver upp mitt påhittade pass och hoppar i vattnet 15 min sent. Resten av passet gick inte heller bra, låg mest och sprattlade i svallvågorna från de andra. Men fick höra några tröstande kommentarer att mitt pass var bra i allafall.

Det jobbigaste var att mina tankar var på ett helt annat plan. Gick därifrån i ångest över den hunk jag nu blir så avundsjuk på, som jag vill ska göra något men vet att det inte kommer hända för att jag sa stopp. Jag ångrar det inte men allt är så kvavt att jag vill drunkna! Titta inte på mig sådär för jag blir mer och mer förtvivlad över din tillgänglighet. Jag har slutat lura mig själv och insett att jag visst ville gå över gränsen där moralen tar slut, men mitt förnuft sa ifrån. Tanken på att det var du skrämde mig kanske, just för konsekvenserna. Eller är det något annat som spökar? Känslorna finns, känslorna finns inte.

Hoffmaestro & Chraa-konserten blev inte heller så lyckad. Åkte in innan sju som jag tyckte var lagom tid tills konserten började vid 20.00. Hade inga tankar på just då att bandet faktiskt var riktigt stora efter året som gått, men jag hade ändå siktat på att stå längst bak. Att ta sig till grönan tog 40 min och sedan hitta sin vän i vimlet av folk var så gott som omöjligt. Ingen som kan säga EXAKT vart man står och ingen tecking så jag bestämde mig för att gå in själv men då såklart stängs dörrarna. Det är fullt. No use av att stanna kvar på stället, jag ville bara hem.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Med denna linje avslutar jag nu det dåliga inflytandet jag haft!

Imorgon kommer Alex och livar upp stämningen. Då ska vi klä ut oss...!

Nej... nej... nej...

Det var några veckor för länge sen som jag gick på stranden för en långpromenad och märker att en helikopter kör fram och tillbaka och filmar. Och där går jag såklart helt oberörd och sneglar lite snyggt för att framhäva sin inte allra snyggaste sida. Det var även en annan gång som jag och mitt livräddarsällskap var på Leif's Lounge och partajade då man gick förbi en och annan kamera. Ryktet om den nya serien hade spritt sig runt hela området.

Nu har jag väntat halva sommaren på att det ska börja sändas; Kungarna av Tylösand på kanal 5 och idag var första avsnittet. Var det fler som såg det? Hade förväntat mig några överklass-överdrivna människor som festade på Leffe's och levde livet på stranden, som man kanske kunde skratta åt någon gång ibland. Framför allt såg jag fram emot att få en liten tröst att få gotta sig lite i allt man håller kärt när det är ett helt år kvar tills man åker tillbaka dit och även förhoppningen att se mig själv där i vimlet! Istället möts  jag av är en "Big Brother"-wannabe såpa med enbart sprit och sex. Tylösand handlar väl ändå om att vara på stranden och steka, har jag fel? Helt OK att de festar varje kväll men de kan väl åtminstonde skippa sexscenerna! Jag trodde den tiden var slopad för alltid men jag hade visst fel. U lost me there...


Det blir inget romaninlägg nu heller

Solen lyser som få och jag är innomhus och städar. Har fått en liten städnoja. Men eftersom jag inte varit ute i solen ännu idag så är det dags nu, så jag drar och fikar med Denise. Sen är det livräddningsträning!

Förlåt vänner

Jag blir förkrossad! Går igenom lite kategorier medans jag fixar design och ser till min stora förvåning att jag har fått kommentarer på mina inlägg... FÖR EN MÅNAD SEDAN!!! Min blogg skiter tydligen i att meddela mig om det händer något nytt utan gömmer dem istället. Så förlåt för att jag inte har sett det fina ni har skrivit till mig i augusti månad, får helt enkelt ta och kolla lite oftare. Fortsätt och skriv till mig, jag blir så glad även fast det tar ett tag. Dumma blogg, men jag gillar dig ändå <3

Nu sitter jag i min egengjorda koja och är glad över livets små ting. Är inte trött över huvudtaget så vill inte gå och lägga mig än, men det finns ju ingenting att göra! Klockan 00.30 finns det inte så många alternativ att välja mellan. Det kanske inte är meningen heller men kan inte hjälpas när man inte jobbar eller går i skolan som alla andra. Vill ut och göra något, handla kläder till exempel. Fast de har ju stängt nu...

Vad blir ditt slutgiltiga svar?

Nu äntligen har jag fått svar!

Ett tillfälligt iaf. Ska jobba nästa vecka fr o m tisdag i Kista för att sedan få reda på vilken tjänst jag får. 75% eller timanställd är alternativen, wish me luck! I need it! I'm gonna kick ass!
   Vad gjorde jag under tiden jag väntade då? Jo, städade och fixade fint med mina blommor i fönstret. Ett senare projekt blir till att ta itu med min photowall och sätta upp nya bilder, får åka till pappa och skriva ut dem bara. Får passa på nu, kanske sista veckan av min ledighet på ett tag? Jag måste ut och köpa lite kläder också, detta jobb kräver kavaj och sånt ni vet. Man ska se proper ut.

I want you to call

Kan inte komma på någon snygg bloggdesign och jag väntar fortfarande på att telefonen ska ringa...

Det trodde jag inte om mig själv...

... jag visste det.

Nu börjas det igen

Jag insåg idag hur mycket jag kommer tycka om att träna simgruppen Medley lätt. Halva grupo består av barn jag haft det tidigare året och de är duktiga simmare med härlig personlighet och det bästa är att de tränar en hel timme. Sen alla människor som är på badet samtidigt känns helt rätt. Speciellt någon ickespeciell vän som inte gör mycket ljud ifrån sig. Nu får jag den där farliga känslan igen. Amanda nu får du allt ta och ge dig! Nej jag kan inte.

Jag har ögonen på dig

Arbete på S

Jag har gjort dagens goda gärning och skrivit ihop ett informationsbrev till mina simmare som börjar terminen idag. Jag tror den blev rätt bra ändå. Ska väl ta och göra lite mat snart och ta tunnelbanan till badet.

OS!P

Självporträttsförslag till bloggen. Vilken tycker ni är bäst?
Länk här!


Hoppsan en uppdatering

Fan vad dålig jag är på att uppdatera! Det har hänt så mycket de senaste dagarna och ändå har jag inte skrivit någonting om det. Usch! Nu ska ni få läsa minsann, med start onsdag:

Det var dags för danslektion nr 1 i New Style och hela fyra stycken hade anmält sig! Jag började fundera på om jag skulle få plats på golvet men det gick vägen... bara kursen fortsätter så blir jag glad. Härligt förstapass med lagom svår koreografi, så jag kunde gå därifrån på bra humör mot vår nystartade studiecirkels första möte på Mariatorget. Denna grupp består av många fotografer med olika uttryck som samlas och umgås och ger feedback på varandras bilder. Och jag måste säga att vi är ett härligt gäng! Vårat namn är Oh Snap! Photo så det ska ni kolla upp sen, jag ska länka er dit. Första läxan blev att fota ett självporträtt och skriva en liten text om sig själv som fotograf. Runt nio-tiden bar det av hemåt mot kylskåpet för min del.

Torsdag= simträning som vanligt och jobbintervjun inträffade på fredagen som planerat. Nu väntar jag bara på svar på vad jag får för tjänst... på måndag, på måndag! Men för att fördriva tiden på ett snabbare och roligare sätt så åkte jag till Kim för att spendera en hel lördag med foto! Idéer flödade och jag gick från att vara baby doll till att jag hamnade i duschen med en idé i bagaget, så där blev mitt självporträtt till! Åh Kim du är så duktig och resultatet blev bra. Så nu är jag klar med min "läxa" och Kim med för den delen. Nu ska allt upp på gruppens blogg!

I know you want me, you think I want ya

Jag har börjat få en känsla, en känsla jag inte är van vid. Jag känner mig lite eftertraktad. Visst är det roligt men jag verkar bara sätta mig själv i massa problemkretsar. Ska jag skratta eller gråta? Efter all den tid som vi känt varandra så kommer det tillslut fram. Jag har alltså inte haft helt fel de senaste tre åren. Känner mig som den sista svenska jordgubben kvar i affären och rushen har precis börjat ungefär. Och jag känner inte på samma sätt som du, (tror jag iaf) även om det verkar så. Jag ger lite konstiga vibbar emellanåt. Det är tur att man har sunt förnuft när det väl gäller för annars skulle jag ha MEGAproblem just nu. Jag tackar mig själv för det. Gosh vilken djungel! Det märks att vi är nära besläktad med djuren...

Val 2010

Jaha, nu har röstkortet kommit, men hur ska man rösta?

RSS 2.0